Menu
Your Cart

Αμέθυστος

Αμέθυστος
Αμέθυστος
Αμέθυστος
Αμέθυστος
Αμέθυστος
Αμέθυστος
Αμέθυστος
Αμέθυστος
Τα χρώματα στις φωτογραφίες τον ορυκτών εξαρτώνται και από τις ρυθμίσεις της οθόνης σας, και μπορεί να διαφέρουν από την πραγματικότητα.
Αμέθυστος
15,00€
  • Σε απόθεμα: Εντός αποθέματος
  • Model: kat00344
  • Βάρος: 30.00g
  • Διαστάσεις: 5.00cm x 4.00cm x 1.00cm

Αμέθυστος

Διαστάσεις Δείγματος: 5x4x1 εκ.

Βάρος: 30 gr

Πληροφορίες Αμέθυστου:

Ομάδα : Οξείδια

Χημικός Τύπος : SiO2 με Fe+

Σκληρότητα : 7, εύθραυστο

Χρώμα : Ανοικτό και σκούρο μωβ

Λάμψη : Υαλώδης

Φθορισμός : –

Η λέξη αμέθυστος σημαίνει αυτός που δεν μέθυσε. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η σκόνη από αμέθυστο ήταν το καλύτερο φάρμακο για τον πονοκέφαλο που προέρχεται από το μεθύσι.

Οι αμέθυστοι είναι περιζήτητοι πολύτιμοι λίθοι από το 3000 Π.Χ., αλλά το χρώμα τους είναι συνήθως αποτέλεσμα επεξεργασίας , είναι πολύ μαλακοί για βιομηχανική χρήση.

Οι αμέθυστοι υπολογίζονται ως πολύτιμοι λίθοι από τους αρχαίους χρόνους. Αναφέρεται ότι τους χρησιμοποιούσαν για κοσμήματα και σφραγίδες στην Αίγυπτο και τη Μικρά Ασία από το 3000 Π.Χ.

Το φυσικό χρώμα του Αμέθυστου είναι συχνά ακανόνιστο και ο λίθος θερμαίνεται για να απλωθεί πιο ομαλά το μαβί χρώμα του. Για μεγάλο διάστημα πιστευόταν ότι ο χρωματισμός του οφειλόταν στο μέταλλο μαγγάνιο που υπάρχει στους κρυστάλλους του ορυκτού. Αυτό όμως δεν αποδείχθηκε ποτέ και επιπλέον, όταν ζεσταθεί πολύ , το χρώμα του αλλάζει σε κίτρινο, καφέ, πράσινο.

Οι Αμέθυστοι είναι μια ποικιλία του χαλαζία. Τα καλύτερα κομμάτια έρχονται από τα Ουράλια, την Κεΰλάνη, τη Βραζιλία, τη Μαδαγασκάρη και της Η.Π.Α.

Οι κοιλότητες στις οποίες σχηματίζονται οι αμέθυστοι ονομάζονται γεώδεις . Δημιουργούνται κατά την διάρκεια μεγάλων χρονικών περιόδων από τις καιρικές συνθήκες και τη διάβρωση. Η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αμέθυστων είναι το Ρίο Γκράντε ντο Σούλ της Βραζιλίας. Άλλα σημαντικά κοιτάσματα βρίσκονται στην Ουρουγουάη, την Ινδία, τη Ρωσία, την Κεΰλάνη, τη Μαδαγασκάρη, την Ιταλία και της Η.Π.Α.

Ωραίοι κρύσταλλοι αμέθυστου έχουν βρεθεί επίσης τα τελευταία χρόνια και στο Δασωτό Δράμας στη βόρεια Ελλάδα.

Ενεργειακές ιδιότητες:

Ο αμέθυστος είναι εξαιρετικά ισχυρή και προστατευτική πέτρα με υψηλή πνευματική δόνηση. Ο αμέθυστος είναι ένας από τους καλύτερους λίθους για διαλογισμό.

Φέρνει σοφία και μεγαλύτερη κατανόηση, εξομαλύνει την διαδικασία λήψης αποφάσεων και είναι αποτελεσματικός κατά της υπερβολής. Ένα φυσικό ηρεμιστικό, ο αμέθυστος μπλοκάρει αποτελεσματικά το γαιοπαθητικό στρες και τις αρνητικές ψυχικές ενέργειες μεταλλάσσοντάς τες σε αγάπη.

Εξισορροπεί τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, διαλύει τον θυμό, την οργή, το φόβο, και το άγχος. Απαλύνει την θλίψη και την οδύνη και σας στηρίζει στο να δεχθείτε μια απώλεια. Αν κοιμηθείτε φορώντας έναν αμέθυστο, αυτός διευκολύνει τις εξωσωματικές εμπειρίες και φέρνει διαισθητικά όνειρα.

Ετικέτες: ameuistos , orikto , petroma , symplegma
To Daskalakis Stones χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.